COPD

COPD

Chronic Obstructive Pulmonary Disease is een Engelse verzamelnaam voor longaandoeningen als longemfyseem en chronische bronchitis. De ook in Nederland ingeburgerde afkorting voor deze aandoeningen is COPD. Symptomen verschillen per persoon, maar kunnen één of meerdere van de volgende zijn:

  • Hoesten (ook een rokershoestje)
  • Benauwdheid
  • Piepende ademhaling
  • Vermoeidheid bij inspanning
  • Pijn en moeite bij hoesten en opgeven van slijm
  • Longinfecties en longontstekingen

 

Rokers hebben een grotere kans om COPD te ontwikkelen. Over het algemeen geldt dat beweging goed is voor wie aan COPD lijdt. Beweging en training zorgen ervoor dat uw spieren sterker worden, waardoor ze geleidelijk minder zuurstof nodig hebben. Ook zorgt training ervoor, dat uw uithoudingsvermogen zoveel mogelijk op peil wordt gehouden of verbeterd. U raakt minder snel vermoeid, u herstelt sneller na een infectie en voelt zich minder benauwd na inspanning.

 

Hoe fysiotherapie bij FysioZuid uw COPD kan verlichten

In samenwerking met de longartsen van het ZGT zijn er bij FysioZuid COPD-groepen gevormd met mensen die in het ziekenhuis onder behandeling zijn. De COPD Fitness is voor mensen waarbij de huisarts of de longarts hebben vastgesteld dat zij COPD hebben. Ook voor mensen die niet onder behandeling zijn bij de longarts, maar wel longklachten hebben, hebben we een trainingsprogramma.

Uw fysiotherapeut is aangesloten bij het Hart-Vaat-Long netwerk Twente (HVLnT), dit is een regionale groep fysiotherapeuten die gespecialiseerd is in het behandelen en begeleiden van patiënten met deze chronische ziekten. 

 

Maak een afspraak

Voor wie in Almelo of omgeving woont is FysioZuid een logisch adres. Meer weten over fysiotherapie bij COPD of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Maaike Dirks of Karin Timmerij. U kunt ons bereiken op 0546-820892. 

 

Openingstijden

Maandag 07.30 – 18.00 uur
Dinsdag  07.30 – 21.30 uur
Woensdag 07.30 – 22.00 uur
Donderdag   08.00 – 21.00 uur
Vrijdag       07.30 – 17.30 uur
(Avonduren geopend voor groepsfitness)

Contactgegevens

Nieuwe berichten

! NIEUWE SAMENWERKING !
08 feb 2024
Voel je beter door 'WandelFit' !
30 dec 2023