In 2023 heeft uw fysiotherapeut geen contract met Zorg & Zekerheid!

Onlangs hebben wij te horen gekregen dat Zorg & Zekerheid de vergoeding voor fysiotherapie voor 2023 nagenoeg niet verhoogt. Dit ondanks dat ook voor ons de prijzen stijgen met meer dan 17%. Dat betekent dat wij er dus eigenlijk op achteruit gaan.

Dit proces is niet alleen dit jaar, maar al sinds 2005 aan de gang. Als wij in 2023 een contract afsluiten met Zorg & Zekerheid, vergoeden zij slechts 30,68 euro voor een reguliere behandeling fysiotherapie. Als we alleen de prijsindexatie van het CBS zouden volgen vanaf 2005, zou dit nu zo’n 43 euro moeten zijn. De gevolgen die dit heeft gehad zetten we hieronder op een rijtje.

- Uitstellen van investeringen in apparatuur.
- Minder volgen van bij- en nascholingscursussen.
- Het onderhoud hebben we op de lange termijn geschoven.
- Recentelijk constateerden we dat jonge, pas afgestudeerde fysiotherapeuten niet in het vak blijven. Zij komen op andere functies bij andere bedrijven terecht, omdat ze daar een beter salaris krijgen dan nu in de fysiotherapie. Zelfs fysiotherapeuten van middelbare leeftijd bezinnen zich op een baan met een betere toekomst.

DAAROM: zullen wij in 2023 geen overeenkomst met Zorg & Zekerheid aangaan. Wij raden u met klem aan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. In november maken wij bekend welke dat zijn.
Genoeg is genoeg!

Indien u bij Zorg & Zekerheid blijft, kunt u nog steeds bij ons terecht en van onze diensten gebruik maken. U krijgt dan een factuur van ons, deze kunt u indienen bij Zorg & Zekerheid. Let op: er wordt slechts een (klein) deel van de factuur door Zorg & Zekerheid vergoed.

Met vriendelijke groet,

Uw gepassioneerde fysiotherapeut