Beste keuze zorgverzekeringen met fysiotherapie in 2021!

De polissen van de zorgverzekering zijn bekend gemaakt. Het is vanaf nu mogelijk om over te stappen. Uit een berekening van Zorgwijzer blijkt dat de premie voor de basisverzekering is gestegen. Het is zeker de moeite waard voor u om zich goed te verdiepen in de zorgverzekeringen, want het kan op jaarbasis veel geld schelen. De dekking van het basispakket is voor iedereen hetzelfde, aangezien de inhoud hiervan door de overheid is vastgesteld. Het is belangrijk dat u goed zicht heeft op de voorwaarden en vergoedingen, zodat u weet wat u kunt verwachten van de basisverzekering en/of aanvullende verzekering. https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/niet-bewezen-zorg-verdwij....

Verzekeraars bezuinigen in 2021 wederom op fysiotherapie Veel verzekeraars bezuinigen met ingang van 2021 op de dekking van fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering. Het volgende kunnen wij u vertellen: • De zorgpremie stijgt in 2021 flink. Dit staat in de Miljoenennota. Zorgverzekeraars bepalen echter zelf uiteindelijk de hoogte van de premie. • De collectiviteitskorting van 5 procent op de basisverzekering zal ook in 2021 blijven bestaan. Dit jaar is deze korting al verlaagd van tien naar vijf procent, waardoor veel mensen meer gingen betalen als er niet werd overgestapt van zorgverzekering. Over ruim twee jaar wordt de collectieve korting op de basis-zorgverzekering volledig afgeschaft. Voor aanvullende polissen blijft dit wel bestaan. https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/onbeperkt-fysiotherapie-v...

Fysiotherapie in de basisverzekering Onderstaande behandelingen vallen onder de basisverzekering:
• Behandeling bij tijdelijke klachten bij patiënten tot 18 jaar (9 behandelingen)
• Behandeling bij een chronische aandoening bij patiënten tot 18 jaar
• Behandeling bij een chronische indicatie bij patiënten van 18 jaar en ouder vanaf de 21e behandeling.
• Behandeling bij etalagebenen (maximaal 37 behandelingen gedurende een jaar)
• Bekkenfysiotherapie bij urineverlies
• Behandeling bij artrose (maximaal 12 oefening therapieën op een jaar)
• Behandeling bij COPD (verschilt per zorgverzekeraar) 

Aanvullende verzekering premies fysiotherapie In de meeste gevallen heeft u een aanvullende verzekering nodig voor de vergoeding van fysiotherapie. Dit geldt voor:
• Tijdelijke klachten bij patiënten tot 18 jaar o Let op: deze vergoeding vormt een aanvulling op de vergoeding vanuit de basisverzekering.
• Tijdelijke klachten bij patiënten van 18 jaar en ouder
• Behandeling van een chronische aandoening bij patiënten van 18 jaar en ouder. o De eerste 20 behandelingen bij een chronische indicatie. Vanaf de 21e behandeling is er vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk.

Checklijst kiezen zorgverzekering. Let op: het lijkt verleidelijk om voor de meest voordelige aanvullende verzekering te kiezen. Echter er zijn vaak allerlei voorwaarden aan verbonden die niet altijd even gunstig zijn. Via deze checklist kunt u controleren waar u allemaal op moet letten bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering polis om echt de juiste keuze te kunnen maken.
Overstappen van zorgverzekeraar. U heeft t/m 31 december 2020 de tijd om over te stappen van zorgverzekeraar/polis. Het is zeker de moeite waard om de verschillende polissen vanuit uw situatie te vergelijken! Ga naar Zorgwijzer.nl om te berekenen welke polis voor u in 2021 het meest interessant is.

Top 5 meest voordelige aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie:
Verzekeraar bij 6 behandelingen Premie per maand
CZdirect Aanvullend 3 € 3,50
Interpolis ZonderMeer € 5,25
ZorgDirect Online Gemak – Start € 5,62
ZieZo Aanvullend 1 € 5,75
Salland Start € 5,85

Verzekeraar bij 9 behandelingen Premie per maand
CZdirect Aanvullend 3 € 5,25
PMA zorgverzekering ExtraVerzorgd 1 € 6,97
OHRA € 7,40
Menzis ExtraVerzorgd 1 € 7,50
DSW AV Compact
Pro Life Smallpolis
Stad Holland Compact AV
Zilveren Kruis Aanvullend 1 Ster € 7,75

Verzekeraar bij 12 behandelingen Premie per maand
Zorg en Zekerheid AV Basis € 12,25
Interpolis Meer Zeker € 13,25
DSW AV Student € 15,00
inTwente €15,00
De Friesland Zorgverzekeraar €15,50

Verzekeraar bij 18 behandeligen Premie per maand
PMA zorgverzekering ExtraVerzorgd 2 € 20,92
Menzis ExtraVerzorgd 2 € 22,50
IZZ door VGZ € 24,25
Umc UMC Extra Zorg 2 € 26,95
Bewuzt Fysio Beter €28,15

Wilt u zich verzekeren voor meer dan 18 behandelingen fysiotherapie? Dan verwijzen wij u graag door naar https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie. De verschillen tussen het aantal behandelingen zijn vanaf 18 behandelingen te divers om een goede top 5 voor u samen te stellen.