Samenwerking FysioZuid en de Sporthal

Met ingang van 6 maart gaan FysioZuid en De Sporthal een samenwerking aan.
In het nieuwe sport- en trainingscentrum aan de Woonboulevard 48 in Almelo zal FysioZuid elke dag aanwezig zijn om de fysiotherapeutische zorg en revalidaties uit te voeren. Deze fysiotherapiepraktijk heeft op veel gebieden gespecialiseerde fysiotherapeuten, waardoor klachten aan het bewegingsapparaat efficiënt en goed behandeld kunnen worden.

Voor FysioZuid betekent de samenwerking met de Sporthal dat patiënten in een grote en meer functionele oefenruimte nog beter kunnen revalideren.
Door deze samenwerking komt er bij De Sporthal hoogwaardige fysiotherapeutische kennis en zorg in huis, zowel voor de fanatieke (top)sporter als voor de recreatieve beweger. Daarnaast zullen hier door de fysiotherapeut specifieke revalidatieprogramma’s ontwikkeld en uitgevoerd worden volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijke inzichten ( bv. Bij kruisband-/ nieuwe knie/heup-; schouderoperaties, maar ook bij oncologische revalidatie en COPD). Daarnaast zal er ook preventief en pré-operatief getraind gaan worden! Er zal gekeken worden naar de meest passende zorg bij uw klacht of blessure.

Ook kunnen sporters die bij De Sporthal trainen, maar hinder ondervinden van een blessure, erg snel gescreend worden door een ervaren MSc (sport-)fysiotherapeut. Vice versa kunnen patiënten die na de therapie nog door willen trainen makkelijk doorstromen naar eventueel sportprogramma’s bij de Sporthal. Er kan dan een goede overdracht plaatsvinden, omdat de lijntjes erg kort zijn op deze manier.
Beide partijen kijken uit naar een fijne samenwerking, waarbij ieders professionaliteit gerespecteerd zal worden.